KTS Kapsamında Öğretmenlerimizle E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri incelendik

KTS Kapsamında Öğretmenlerimizle E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri incelendik.

https://dogm.meb.gov.tr

    Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün resmi ana sayfasıdır. Web sitesinde, genel müdürlük yönetimi, öğretim programları, genel müdürlük tarafından yürütülen AR-GE ve Projeler, genel müdürlük tarafından yayınlanan yayınlar, din öğretimine bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenlere yönelik yapılan resmi duyurular ve din öğretimiyle bağlantılı web sitelerinin bağlantıları bulunmaktadır.

 

https://dinogretimi.meb.gov.tr

      İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde uygulanan okul içi etkinlikler, yarışmalar, projeler ve bu etkinlikler için hazırlanan uygulama takvimleri, broşürler, yarışma şartnameleri gibi dökümanlar ,ayet, hadis, kavram, atasözü etkinlikleri, münazaralar ve örnek projeler bu sitede bulunmaktadır.

 

https://dkab.meb.gov.tr

       Ders materyalleri,sosyal ve kültürel etkinlikler,öğretmen gelişim programı-başarılı uygulamalar (DÖGEP),genel müdürlük yayınları gibi uygulamalara ulaşılabilir.

 

https://dinogretimiokullar.meb.gov.tr/

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün, İmam Hatip Okullarında yapılan iyi örnekleri yayınladığı bir web sitesidir. Site içeriğinde tüm Türkiye'de bulunan,İmam Hatip Okullarında yapılan örnek uygulamalarla ilgili içeriklere ulaşabilmek mümkündür.

 

https://hafiz.meb.gov.tr/

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi resmi web sitesidir. Hafızlık programları, örgün eğitimle beraber hafızlık projeleri ve bu projelerin uygulama esasları,uygulayan okullara yönelik bilgilerin mevcut olduğu sitedir.Bu sitede Kur'an eğitiminde kullanılabilecek kaynak web sitelerinin linkleri bulunmaktadır.

 

https://dogm.eba.gov.tr

Bu sayfada  Meslek derslerine yönelik, ders kitapları, etkileşimli kitaplar, ders sunuları,etkinlikler ve soru havuzu bulunuyor. Ders kitaplarının hem bütün hem de üniteler halinde bölünmüş hali sitede mevcut. E-İçerik hazırlama modülü de var.Her sınıf kademesi için hazırlanan etkinlik kitaplarına siteden ulaşılabilir.

 

Genel öğretimde olduğu gibi din öğretiminde de materyal kullanımı, devamlı gelişen bilgi teknolojileri karşısında ,ders içinde çeşitli öğretim materyallerini kullanmayı gerekli hale gelmiştir.Öğretmenlerin  verimli ve sınıf içi etkinliklerle zenginleştirilmiş ders işlemelerini sağlamak amacıyla kurulmuş olan bu siteler,öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için çok faydalı içerikler barındırmaktadır.

17.04.2023 172

20-06-202320-06-2023