TARİHÇE

TARİHÇE

04.11.2017 3274

 

Ahmet Gün Anadolu İmam-Hatip Lisesi ilk olarak 1996 tarihinde Beşikdüzü Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak açılmıştır.

 

Geçici olarak müftülük binasında hizmete başlayan İmam-Hatip Lisesi, iş adamı Sayın Ahmet GÜN'ÜN daha önceden başlanan ancak yarım kalan binayı tamamlamasıyla birlikte 3 Kasım 2014 yılında şimdiki yeni binasına taşınmıştır. Bu arada okulun ismi de değişerek Ahmet Gün Anadolu İmam-Hatip Lisesi olmuştur.

 

2012-2013 eğitim öğretim yılında Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi binasında hizmete açılan Beşikdüzü İmam-Hatip Ortaokulu da, okulun son katına taşınarak Ahmet Gün Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Beşikdüzü İmam-Hatip Ortaokulu yapılan bu modern binada hizmet vermeye başlamıştır. Ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılında 144 öğrenci kapasiteli kız pansiyonu da tamamlanarak hizmete girmiş ve Beşikdüzü ile birlikte özellikle uzak il ve ilçelerden gelebilecek kız öğrencilerimiz için hazır hale getirilmiştir.

 

Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak artık LGS sınavı sonucuna göre de öğrenci alacaktır. Böylece okulun başarı grafiği de hızla yükselecektir.

 

Ahmet Gün Anadolu İmam hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu idarecileri ve öğretmenleri; ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin eğitim ve öğretim davasına katkı sunmak, geleceği emanet edeceğimiz gençleri modern bilimin, aklın, irfanın ve en mükemmel din olan İslam´ın ışığında yetiştirmek amacındadır.